200x200_Wit_Clean_Bas_Rodenburg_Initialen_2023

Nieuwjaarsconcert Haren 2023

Werkzaamheden

Technische productie, Lichtontwerp, lichtprogrammering

Leuke informatie

Ruim 13.000 Watt aan LED licht

Datum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ik ben er trots op om te kunnen delen dat ik recentelijk heb gewerkt aan een geweldig project: het Nieuwjaarsconcert 2023 in Haren, Duitsland. In opdracht van Dorgelo Audio Service heb ik mij afgelopen periode gefocust op de licht- en videotechniek voor het concert, gespeeld door het Veenkoloniaal symfonie orkest.

Om een passende lichtshow te creëren, ben ik begonnen met het bedenken van de truss constructie waar alle armaturen in gehangen konden worden. Door 2 U-vorm constructies te bouwen, kon ik een voor- en achtertruss realiseren voor frontlicht en tegen/effectlicht. De voorste truss had door de breedte van de kerk wel een overspanning van 15 meter!
In totaal heb ik gewerkt met ruim 60 LED armaturen, van effectlicht tot aan fresnellen. Om niet alleen het orkest in bepaalde sferen te kunnen brengen maar ook de prachtige en enorme Sint-Martinus kerk compleet mee te kunnen laten verkleuren! 

Daarnaast heb ik 6 schermen gebruikt, waarvan 2 projectieschermen en 4x 60 inch monitoren voor schermregie en visuele beelden passend bij de muziekstukken. Ook heb ik meerdere PTZ camera’s in het orkest geplaatst voor mooie close-up beelden van spelende muzikanten.

Het was een uitdaging om alles op papier eerst goed uit te tekenen en vervolgens met het team op te bouwen, maar het resultaat was geweldig en ik ben erg blij met hoe alles eruit zag tijdens het concert! 

Blijf op de hoogte.

Abonneer je op mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!